2010-05-06 18:31:23• hírek • Szatmar.ro

Fordítani kéne...

A VSK a megkísérli a lehetetlennek tűnőt a Targoviste ellen, tévés meccsen a fiúk.

Sűrű nap áll pénteken a VSK előtt, mivel mind a női kosár-, mind a férfi kézilabda-csapat pályára lép a Nemzeti Liga keretein belül. Kettejük közül kétségtelenül a lányokra vár fontosabb feladat.

A VSK ugyanis a tavalyhoz hasonlóan idén is bejutott a négy csapatos rájátszásba és a vezetőség ezúttal is a harmadik helyet tűzte ki célként a lányok előtt. Csakhogy, sportemberekről lévén szó, a csapat szeretné megpróbálni a lehetetlennek tűnőt és az elődöntő visszavágóján legyőzni a Targovistét.

A két győzelemig tartó párharc hétfői első meccsén Dambovita megyében a hazaiak 94-59-es, magabiztosnak mondható győzelmet arattak. Ugyanakkor a szatmáriak sokáig állták a sarat, negyed óra elteltével még 29-29 volt az állás. Ez a tudat, na meg a szurkolók támogatása erőt adhat a lányoknak egy szoros meccs meccs, sőt, talán egy győzelem kiharcolására. Bár a találkozó toronymagas esélyese a Targoviste, a 16 órakor kezdődő meccsen teltházra lehet számítani.

Lényegesen kevesebb tétje van viszont a kézilabda-csapat meccsének, a fiúk 11 órai kezdettel a Steaua ellen lépnek pályára Chiajnán. Mivel a szatmáriak bebiztosították bennmaradásukat, a csapat mindenféle teher nélkül mérheti össze tudását a Kupagyőztesek Európai Kupájának elődöntősével.

A VSK nem számíthat legjobb góllövőjére, Stefan Birtalanra, aki ezzel vélhetően elveszíti dobogós helyét a góllövőlistán. Itt az első helyen a dinamós Bogdan Voica áll 182 ponttal, megelőzve a nagybányai Alexandru Stamatét (156) és a 152 találattal álló Birtalant. A negyedik helyen a bákói Marius Bondar áll 152 góllal, így neki reális esélye van arra, hogy megelőzze a szatmáriak sztárját.

A találkozót, amely 11 órától kezdődik, élőben közvetíti a DigiSport.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: